Drakensberg

Na een paar dagen in Johannesburg hebben we onze spullen weer gepakt voor een grote rondreis (met auto) door Zuid-Afrika.

DSC_0748 DSC_0752

Drakensberg

We kwamen vlak vóór zonsondergang aan in de Drakensberg, waardoor we mooie plaatjes hadden vanaf de weg.

DSC_0753 DSC_0760 DSC_0762 DSC_0786

DSC03905

Het was echt enorm koud toen we, aangekomen bij onze backpackers, uit de auto stapten! Gelukkig had onze kamer verwarming. En de volgende dag warmde de zon alles weer aardig op. (Er volgden veel van dit soort ervaringen: als de zon schijnt, zijn de dagen warm, maar de nachten zijn vaak heel koud, en ze kennen hier niet goede isolatie en c.v.)

Rainbow Gorge

We gingen wandelen in de bergen. De keuze is groot in de Drakensberg met verschillende gebieden met mogelijkheden. We kozen voor het gebied rond de Cathedral Peak. De hike naar de Rainbow Gorge werd hoog aangeprezen, en de amazing hanging boulder aan het einde van de wandeling móesten we natuurlijk gezien hebben.

De wandeling begon met een wandeling door open gebergte met uitzichten op de Cathedral Peak en op de vallei waardoor we zojuist waren gereden. Het is een bijzonder en prachtig landschap met hier en daar dramatische rotsblokken.

DSC_0792

DSC_0827

DSC_0795

 

DSC03934

Toen dook het pad een bos in langs een rivier en moesten we hier en daar over rotsen klauteren. Het werd steeds minder duidelijk waar het pad nu eigenlijk liep.

DSC03938DSC03943

DSC03959
DSC03957

DSC_0806

DSC_0811DSC03953

DSC_0812

Aan het einde van de wandeling zou dus een regenboogkleurig tafereel zijn met een hangend rotsblok. We wisten eigenlijk niet precies hoe dat eruit zou zien, en de routebeschrijving die we hadden gaf ook niet echt een betrouwbaar idee van hoe lang het zou duren en wanneer we zouden weten dat we gearriveerd waren. Dus we besloten uiteindelijk om maar weer terug te gaan, ook omdat we anders misschien niet vóór zonsondergang terug bij de auto zouden zijn. Het was hoe dan ook een mooie wandeling geweest.

DSC_0842

DSC_0843

 

 

DSC03970

 

DSC03975

DSC03979

Weer een mooie zonsondergang op de terugreis vanuit de auto

Midlands Meander

We namen de toeristische route van de Drakensberg naar Durban: de Midlands Meander. Het is voor een groot deel Engels-aandoend landschap, niet zo dramatisch als de Drakensberg zelf (het hielp ook niet dat het bewolkt was en af en toe regende), maar wel met glooiende heuvels. We vonden een mooie plek om te lunchen: een landgoed met restaurant dat je terugbrengt naar Engelse koloniale tijden; prachtig ingericht en heerlijk eten.

DSC03988

IMG_1630

DSC03989

Tegen het einde van de Panoramaroute kom je langs een monument dat de arrestatie van Nelson Mandela in 1962 gedenkt. Op deze weg reed hij zelf in een auto nadat hij bij een bijeenkomst was geweest. Toen de politie hem aanhield deed hij zich voor als als een chauffeur met een andere naam, maar de politie herkende hem en arresteerde hem, met uiteindelijk zijn ruim twintig jaar durende gevangenschap als gevolg.

Gedenksteen van de arrestatie van Nelson Mandela in Augustus 1962

Gedenksteen van de arrestatie van Nelson Mandela in Augustus 1962

Monument voor Nelson Mandela. Als je hier op de juiste plek voor staat, zie je een silhouet van het hoofd van Mandela.

Monument voor Nelson Mandela. Als je hier op de juiste plek voor staat, zie je een silhouet van het hoofd van Mandela.

Halverwege de middag kwamen we bij ons hostel in Durban aan.