Na Nairobi was het tijd voor een stukje natuur en lichamelijke activiteit. We hadden goede verhalen over Naivasha gehoord, dus besloten daar naartoe te gaan. Gelukkig waren we vanaf Nairobi met een paar uur in Naivasha. Naivasha ligt ook op ongeveer 2000 meter (met bijbehorend prettig klimaat) en is een klein stadje met een gelijknamig meer. We vonden een heel mooie, rustige camping direct aan dit meer, met apen, heel veel soorten vogels en nijlpaarden die ’s nachts naast onze tent kwamen grazen. (Omdat ze gevaarlijk kunnen zijn, zat er wel een elektrische omheining tussen de camping en deze dieren.) Er waren weinig andere kampeerders, dus we hadden de warme douches helemaal voor onszelf 🙂

Lees verder

We zijn in alle vroegte opgestaan om om half zeven een taxi naar het busstation van Mombasa te kunnen nemen. Onze bus zou pas om half negen vertrekken, maar de “jam” van Mombasa is berucht en de twaalf kilometer van ons appartement naar het busstation zou zo maar anderhalf uur kunnen kosten door de verkeersopstopping in de ochtendspits.

Lees verder

Moshi

Moshi is dé plek om aan een Kilimanjaro-klim te beginnen. Wij besloten om dat niet te doen, met name omdat de park fee van $70 per dag buiten alle proporties is (waar dan nog de kosten van de wandeling zelf bovenop komen), en omdat Anneke geen zin had een week verschrikkelijk af te zien (voor heel veel geld) om dan te kunnen zeggen dat je de hoogste berg van Afrika hebt beklommen. Of zoals een paar Zwitsers zeiden: waarom zouden we heel veel geld beklimmen terwijl we thuis gratis veel mooier kunnen wandelen? We hoopten in Moshi een kortere wandeling te kunnen doen, maar het bleek dat er verder niets bijzonders te doen is in Moshi dan de paar keer per dag dat de wolken wegtrekken naar de berg kijken vanaf de 900m hoogte die Moshi telt. Als je gewoon een stukje wil hiken dan kan je de eerste dag van de Kilimanjaro-klim doen. Kost nog steeds $70 p.p. + gids en vervoer.

Gelukkig hebben we na enig zoeken op internet een lokale gids gevonden uit een nabij dorp waar een aardige waterval bij in de buurt ligt. In een halve dag kan je de waterval zien, het dorp bezoeken, en meteen kijken hoe ze daar koffie maken. En dat voor het enigszins normale bedrag van $20 p.p.

Lees verder

In Dar es Salam hebben we maar één nacht doorgebracht. Het plan was om de volgende dag naar Arusha te gaan en daar te kijken naar mogelijkheden voor Serengeti safari’s. Maar bij ons hotel stond iemand die ons echt héél graag even wou vertellen wat hij ons kon aanbieden qua safari, dus we besloten om hem tien minuutjes te geven om zijn verhaal te doen. We hadden honger, dus veel langer moest het ook niet duren.

Lees verder

We zijn alweer drie weken weg uit Nederland, dus tijd voor een update!

Allereerst: het gaat goed met ons! We hebben het erg naar onze zin en Nederland lijkt alweer heel ver weg.

Lees verder